Biography

Patricia ‚Trish‘ Osmond was born in 30th of May, 1944 on the Isle of Wight just off the South coast of England. Trish had her first small speaking part on stage when she was just two years old and took part in English-Speaking amateur theatre as often as possible throughout her life. Whether it was musicals, Gilbert and Sullivan, Shakespeare, Pantomime, Comedies – as long as it was on stage. In Germany she has done TV, cinema, short films and advertising in front of the camera. With her English mother tongue she also speaks perfect German with an attractive, slight English accent. Laughing, crying, learning lines, showing emotion – all in day’s work.
Patricia ‚Trish‘ Osmond, geboren am 30. Mai 1944 auf Isle of Wight an der Südküste Englands. Mit zwei Jahren stand Trish zum ersten Mal auf der Bühne mit einer kleinen Sprechrolle. Seitdem hat sie so oft wie möglich im englischen Laientheater mitgespielt. Bei Musicals, Gilbert and Sullivan, Shakespeare, englisches Pantomime, Komödien, etc. – Trish stand ständig auf der Bühne! In Deutschland steht sie für Kino-, TV-, Kurzfilme & Werbung immer wieder vor der Kamera. Da Trish’s Muttersprache english ist, hat sie einen schönen, leichten englischen Akzent, wenn sie deutsch spricht. Lachen, weinen, Texte lernen, Emotionen zeigen – alles steht bei ihr in der Tagesordnung!

Filmography

Selected

2019 | A Boy Called Christmas | Supporting Actor | Gil Kenan

2019 | Siberia | Supporting Actor | Abel Ferrara

2019 | TKKG | Day Role | Robert Thalheim

2018 | JoJo Rabbit | Supporting Actor | Taika Waititi

2018 | Der Junge muss an die Frische Luft | Featured Extra | Caroline Link

2017 | Benjamin Blümchen | Featured Extra | Tim Trachte

2016 | Aspach | Supporting Actor | Koni

2016 | 55 Steps | Featured Extra Bille August

2019 | The Finellies | Lead (Role Name: Nona)

2018 | Meine Geschichte – Mein Leben | Day Role

2018 | Pastewka | Day Role

2017 | Die Kinderklinik | Protagonist

2016 | Betty| Day Role

2016 | Puppentanz | Day Role

2016 | Auf Streife | Protagonist

2016 | Ausgerechnet Eifel | Day Role

2016 | Luke, Die Woche und Ich | Protagonist

2016 | Pussy Terror | Protagonist

2016 | Tatort Dortmund | Day Role

2015 | Mörderische Kollegen | Day Role

2015 | Auf Streife | Protagonist

2015 | SOKO Köln | Day Role

2015 | Anwälte der Toten | Main Role

2015 | Menschen Hautnah | Episode Supporting Role

2015 | Herzensbrecher | Day Role

2015 | Tatort Köln (2x) | Day Role

2015 | Trovatos | Main Role

2015 | Anwälte im Einsatz | Main Role

2015 | Zimmer frei | Protagonist

2015 | Mein dunkles Geheimnis | Supporting Role

2014 | Auf Streife | Protagonist

2014 | Der Lehrer | Day Role

2014 | Diese Kaminskis | Day Role

2018 | Digi Clash | Lead Role

2018 | Heute Show (6x) | Guest Role

2018 | Neo Magazin Royale (2x) | Guest Role

2018 | Flaschendrehen | Guest Role

2018 | Goldene Tabaluga | Protagonist

2018 | Die Lochis | Guest Role

2017 | Quarks & Co | Protagonist

2017 | NeoMagazin Royale | Protagonist

2017 | Sechs Richtige und Ich | Protagonist

2017 | Heute Show (2x) | Protagonist

2016 | Wer wird Millionär (2x) | Protagonist

2016 | Bullshit TV | Protagonist

2016 | So tickt der Mensch | Protagonist

2016 | Heute Show (3x) | Protagonist

2016 | Neo Magazin Royale | Protagonist

2016 | Duell der Jahrzehnten | Protagonist

2015 | Neo Magazin Royale (3x) | Protagonist

2015 | Das Leben ist ein Ponyhof (6x) | Reapeating Role

2015 | Joko gegen Klaas | Protagonist

2015 | Fake Reaktion | Protagonist

2015 | RTL Extra | Protagonist

2015 | WDR Markt (Zweimal) | Protagonist

2015 | Endlich Deutsch | Day Role

2013 | Joko gegen Klaas | Protagonist

2018 | Hour of the Witch | Main Role | Sasha S. Goldbach

2018 | Der Wanderer | Small Cast | Jonas Streyl

2017 | Lovely Mrs Patty | Main Role | Jonas Streyl

2017 | (K)ein Enkeltrick | Main Role | Julia Backmann

2016 | Mittelpunkt | Main Role | Jonas Streyl

2016 | My possessed Sister | Supporting Role | Pascal Bo

2015 | Zeit der Ankunft | Main Role | Jonas Streyl

2019 | Schwabe Pharma | Online & Print Commercial

2018 | KVB | Online Commercial

2018 | AXA | Online Commercial

2018 | Alpecin TV Commercial

2018 | Segmüller TV Commercial

2018 | Idealo TV Commercial

2018 | Helios Klinik Cinema Commercial

2018 | Life is Motion Online Commercial

2017 | GoDaddy TV Commercial

2017 | Easyjet TV Commercial

2017 | EWE Hamburg | Online & Print Commercial

2017 | Erwachsen Werden Online Commercial

2017 | Volksbank | Online & Print Commercial

2017 | Ford Autos Online Commercial

2016 | Tutti Frutti Cinema Commercial

2016 | Zeppelin-Rental Online Commercial

2016 | Deutsches Rotes Kreuz | Cinema & Online Commercial

2016 | Volksbank Online Commercial

2016 | Helios Klinik Online Commercial

2016 | Schwäbisch Hall | TV & Online Commercial

2016 | Volkswagen | Online Commercial

2015 | Adler Moden Online Commercial

2015 | Dortmund Flughafen Online Commercial

2015 | Köln TV | TV & Online Commercial

2015 | Deutsche Bahn Online Commercial

2015 | Axa Versicherung Online Commercial

2015 | Köln KVB Online Commercial

2014 | 3M Online Commercial

2014 | One Dock Online Commercial

2014 | Grand City Online Commercial

2014 | Senior Shops Online Commercial

2018 | Blutherbst | Role: Queen Victoria  | Theatermuseum, Düsseldorf

2018 | X-mal Mensch Stuhl | Role: Akteur | Detmold

2017 | Viel Lärm um Will | Role: Cordelia | Theatermuseum, Düsseldorf

2012 | Pride at Southanger Park | Role: Lady Fanny | Arenbergschouwburg, Antwerp

2012 | Wizard of Oz | Role: Miss Gulch/Wicked Witch | Little Theatre, Rheindahlen

2010 | Wedding Day | Role: Grandma | Kurtheater, Bad Hamburg

2009 | Ladybirds | Role: Marge | Woluwe-Saint-Pierre Cultural Centre, Brüssel [Nomination as Best Actress]

2007 | Woomerang | Role: Evelyn Connelly | Altona Theater, Hamburg [Nomination as Best Actress]

Profile

Appearance:  Middle European

Haarfarbe:  Grey

Eye Color:  Grey

Stature:  Plump

Height:  152 cm

Weight:  75 kg

Dress Size:  UK 18/20 | EU 44/46

Voice:  Mezzo Soprano

Languages:  English & German

Base:  Germany, Europe & USA

Erscheinungsbild:  Mitteleuropäisch

Haarfarbe:  Grau

Augenfarbe:  Grau

Statur:  Rundlich

Größe:  152 cm

Gewicht:  75 kg

Konfektionsgröße:  EU 44/46

Stimmlage:  Mezzosopran

Sprachen:  Englisch & Deutsch

Einsatzort:  Deutschland, Europa & USA








Mit der Nutzung dieser Website erklärst Du dich damit einverstanden, dass wir Cookies verwenden. Weitere Informationen unter: Weitere Informationen

Die Cookie-Einstellungen auf dieser Website sind auf "Cookies zulassen" eingestellt, um das beste Surferlebnis zu ermöglichen. Wenn du diese Website ohne Änderung der Cookie-Einstellungen verwendest oder auf "Akzeptieren" klickst, erklärst du sich damit einverstanden.

Schließen